Sunday, 23 October 2011

Jangan pakai kain batik...



Simple,sempoi dan senyum antara gaya hidup yang nak ak terapkan dalam diri..yela bila orang cakap perempuan ni slow la lenggang laaa mmbuatkan ak makin semangat nak buktikan kat luar sana yang pomp sebnrnya boleh buat ssuatu perkara tu dengan cepat.antara method yang biasa ak guna untuk ak latih diri menjadi cepat...ialah
1.proses bangun tido hingga ke bilik mandi=1-2mnt
2.set masa semasa mandi...paling lama 3mnt untuk (mandi2 biasa)
3.proses slps mandi-berpakaian lgkap+makeup=5mnt
Jadi alhamdulillah sampai arini ak masih mengekalkan masa 9-10mnt utk bersiap...ngeeee.sebenarnya ia bukan berasaskan kekuatan fizikal sebaliknya bagaimana kita menguruskan masa dan ia memerlukan latihan yang berterusan untuk meningkatkan keupayaan diri dalam apa bidang sekalipun...eh da jauh melencong..
Berbalik kepada isu kain batik,ak ni penggemar kain batik..sangat suke xtau kenapa...orang kampung kot!ngee.jangan pelik lau ak cakap kain batik ak da sampai KLCC..hehe
senang cite tido malam brkain batik,pegi kelas berkain batik,g jenjalan pon berkain batik..hoho dasyat2 nasib baik time main tenis ak tak pakai kain batik..tapi kain batik tu ak pakai kat dalam jubah je laa..nak dijadikan cite,semalam ak baru pulang dari satu program..jadi sebab da habit pakai kain batik jadi dengan slambenya ak pakai je la kain tu terutamanya apabila ad pengisian diantara jarak 2 solat yang dekat seperti maghrib dan isya'.Jadi cepat la lau tetibe dibuatnya kepimpinan bagi arahan mengejut ak boleh sarung jubah je..nk cepat punya hal..

dipendekkan cite lepas solat isyak tu kitorang terus je stay kat dewan(dewan & dewan solat merupakan tempat yang sama).sbb xde orang balik ke dorm jadi ak pon ikut tak balik gak..xsangka malam tu mrupakan malam ala2 muhasabah..mak oiii kne ragging plak tu pon diatas kesalahan kami spanjang program."banin sila junjung kerusi sambil rendahkan badan separuh,banat angkat kerusi sampai pinggang sambil angkat kaki sebelah!!!"..ok boleh je no hal la..blagak gile kan ak..ngeee.lps 5mnt duk angkt krusi smbil tuka2 kaki sbb penat ak mula rasa ikatan kain batik ak longgar..ayyai!masalah da muncul.nk gerak xbleh..nk bersuara xberani kang telucut gak kain batiK ak nanti..huhu
seminit kemudian kami telah dimaafkan..ingatkan berenti di situ jee rupanya sesi soal jawab brmula..soalan senang je tp xde jawapan yg keluar dari mulut kami masing2 menyEpi jadi skali lagi malang menimpa..kami diarahkan pula untuk pump in..huaaaa.da la kain ak nk terlondeh.berapa banyak denda daaa...bila da pumpin yang ke 28 air mata mula merembes..haha sambil2 nangis sempat gak ak gelak sebab kain ak btul2 da nk telucut.tp Allah tolong kot lepas pumpin 30kali kpmpinan suh berenti..datang la kakak2 naqibah peluk kami..mnangis2 la kitorang..yela ak ni kaki je kuat tapi tangan lembik kne pumpin 30 kali pon da besepai air mata..jadi jangan la pakai kain batik terutamanya time2 program canni myusahkan diri sendiri je..ingatlah org tersayang